Advent u Zagrebu

Prosinac je mjesec u kojem je Zagreb u svom punom sjaju pretvoren u pravu zimsku bajku. Tisuće i tisuće lampica, ukrasa, miris kobasica i fritula, kuhanog vina, glazba i brojni drugi sadržaji i više su nego dovoljan razlog za posjetiti ovaj divan grad baš u božićno vrijeme.  Advent u Zagrebu je doista nezaboravno iskustvo te je s razlogom tri godine za redom proglašen najboljim u Europi. 

U gradu postoji 15-ak lokacija na kojima možete uživati, a mi u nastavku donosimo neke od njih. U samom srcu Zagreba, na Trgu bana Josipa Jelačića, čeka vas prava božićna čarolija. Obilje tradicije, brojne ukrašene kućice,suveniri, odlični koncerti, ukusna hrana, miris cimeta i kuhanog vina ono je što Vas ovdje očekuje. Ako želite doživjeti pravu zimsku idiluonda je Ledeni park na Trgu kralja Tomislava lokacija za Vas. Obujte klizaljki, zaplešite uz zvukove dobre glazbe, probajte fine blagdanske delicije i uživajte u bogatim sadržajima koji se nude i za djecu i za odrasle. 

Jedna od najpoznatijih lokacija, na kojoj Advent i započinje je park Zrinjevac. Prošetajte predivnom, lampicama osvijetljenom alejom koja za vrijeme Adventa posebno oduševljava. Možete poslušati božićne klasike, valcere, kušati tradicionalne recepte ili kupiti unikatne ukrase i suvenire. Fuliranje je jedna od najživopisnijih lokacija u ovo vrijeme. Poznato je po dobroj glazbi, koncertima i hrani koju pripremaju poznati kuhari. Advent na Europskom trgu također će Vas oduševiti koncertima, izložbama i bogatom ponudom europskih gradova. Posebno je atraktivan za mlade. Tunel Grič zasigurno je najčarobnije mjesto na Adventu. Prepun igračaka, lampica, divovskih Orašara i brojnih drugih iznenađenja ostavit će Vas bez daha i vratiti u djetinjstvo. Romantiku i svijet prepun toplog, božićnog ugođaja pronaći ćete na Adventu na Strossu. Tamo ćete, osim prekrasnog pogleda na grad, doživjeti dobru zabavu, odličnu glazbu, radionice za djecu te zanimljive lokacije za napraviti super fotografije. 

Ukoliko se želite maknuti iz centra grada i uživati sa svojim najmilijima, Advent u Maksimiru je odličan izbor. Brojne radionice, večernji koncerti, blizina ZOO-a, veliki izbor hrane i pića, foto instalacije, ono je što će razveseliti i velike i male. Advent u Zagrebu je svake godine sve ljepši i sve maštovitiji. Pružit će Vam pravu božićnu bajku, odvodeći Vas u neki drugi, divan, veseo svijet, prepun najljepših doživljaja i topline koju nosi ovo blagdansko vrijeme.