Avanturistički turizam u Hrvatskoj

Avanturistički turizam u Hrvatskoj

Pogodna klima u Hrvatskoj, umjerena kontinentalna i blaga sredozemna nude mogućnost za različite aktivnosti tijekom cijele godine. Iako potencijal nije u potpunosti iskorišten Hrvatska lagano stječe imidž pustolovnog odredišta. Bilo da želite voziti bicikl, planinariti, roniti, skakati s padobranom, daskati i slično, sigurno nećete ostati razočarani. Hrvatska se nalazi među prvih pet odredišta za morsko kajakarenje.

Ukoliko ste zaljubljeni u biciklizam, uživat ćete u prekrasnom okolišu, brojnim prirodnim i životinjskim vrstama, pjevu ptica i bogatstvu mora i rijeka. Biciklizam je popularan u svim dijelovima Hrvatske, malim seoskim cestama, šumama ili kroz nacionalne parkove. Jedna od najljepših biciklističkih staza je ona kroz nacionalni park Plitvička jezera. Zelena brda, planinske staze, plavetnilo mora i  ljepota otoka sigurno će vas ostaviti bez teksta. Rafting je također jako popularan i tražen, a najviše je zastupljen na Cetini, Korani, Dobri, Kupi, Mrežnici i Uni. Planinarenje je dostupno na Velebitu, Biokovo, Dinari, Medvednici, Papuku, Samoborskom i Žumberačkom gorju. Veliki porast zabilježen je u ronilačkom turizmu, najviše zbog bogatstva podmorja te brojnih olupina brodova.

Letenje padobranom, zmajem ili balonom nad različitim krajolicima privlači sve više turista. Brojne su lokacije za takve pustolovine: Učka, Gorski Kotar, Velebit, Dalmatinska zagora, Biokovo i Pelješac. U Hrvatskoj se često organiziraju pustolovne utrke različitih karaktera, mountain bike utrke, penjačka natjecanja, maratoni, trijatloni i ostali outdoor događaji. 

Ne sumnjamo da će svatko pronaći nešto za sebe, a za udoban smještaj pobrinut ćemo se mi, zahvaljujući našim predivnim vilama koje se nalaze na području cijele Hrvatske, u mjestom idealnim za avanturistički turizam.