Makarska, grad podno planine

Makarska, grad podno planine Biokovo

Makarska je grad u Splitsko-dalmatinskoj županiji, ispod planine Biokovo. Predstavlja poznato turističko središte bogato hotelima, vilama i pansionima. Nudi raznovrsnu ponudu restorana, barova i klubova te brojne zabavne kulturne i sportske sadržaje.
Makarska je sunčan grad koji svojim predivnim, čistim plažama i kristalnim morem predstavlja jednu od najpoznatijih destinacija za kupanje.
To je grad idealan za mlade jer ima bogat noćni život. U središtu grada je mnogo barova i klubova koji rade cijelu noć.
Ako želite na izlet, moguće je obići otoke kao što su Hvar i Brač. Tijekom ljetnih mjeseci takvi se izlet organiziraju svaki dan. Također, ako želite mir i privatnost, možete posjetiti obližnje uvale manjim brodicama.

Najpoznatija manifestacija je Makarsko kulturno ljeto. U to vrijeme održavaju se brojni koncerti, predstave i sportska događanja.
Za avanturiste preporučujemo biciklističku stazu koja obuhvaća područje oko grada Makarske ili uspon na planinu Biokovo, koja se sastoji od lakših i težih staza.

Makarska je poznata po ukusnoj hrani, a ona se sastoji najviše od ribe i povrća. Ovaj mali, ali zanimljiv i bogat gradić svakako vrijedi posjetiti jer je u njenu zabava zagarantirana. Za udoban smještaj preporučujemo Vam neku od naših prelijepih vila.